Compunere – Respectul faţă de profesor

27
2922

O compunere în care este descris respectul față de profesori și profesoare și importanță lor în viețile copiilor care merg la școală.

respectul față de profesor
Elevii trebuie să dea dovadă de respect față de profesorii lor!

Pentru un elev, profesorul este cea mai importantă persoană după părinţi. Profesorul a fost alături de noi când am făcut primii paşi în viaţa de şcolar, atunci când am intrat în clasa I. Tot el este cel care ne-a pus creionul în mână şi ne-a învăţat să scriem primele cuvinte, a stat alături de noi atunci când am învăţat să citim primele litere.

Zi de zi profesorii noştri sunt alături de noi, ne îndrumă în viaţă, ne învaţă şi ne împărtăşesc cu bucurie din experienţa şi cunoştinţele lor. Orice problem pe care am avea-o, în profesori găsim un sprijin şi putem fi siguri că vom primi de la ei un sfat bun şi util.

Pentru răbdarea şi grija pe care o manifestă faţă de noi profesorii trebuie trataţi cu respect. În clasă trebuie ascultaţi şi trebuie să ţinem cont de sfaturile lor, deoarece au cele mai bune intenţii în ceea ce ne priveşte. În afara orele de clasă ei trebuie trataţi cu acelaşi respect cu care îi tratăm în clasă. Atunci când îi întâlnim pe stradă trebuie să-i salutăm şi să le arătăm că-i respectăm şi îi preţuim. Chiar şi atunci când nu vor mai fi profesorii noştri trebuie să-i căutăm şi să le arătăm recunoştinţa noastră pentru orele petrecute cu noi, ore în care ne-au învăţat şi ne-au format ca oameni.

Fără profesori, şcoala şi educaţia unui elev nu ar fi posibile. Din acest motiv profesorii vor ocupa mereu un loc important în sufletele şi în amintirea noastră.

27 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here