O compunere cu titlul Cum îmi petrec timpul liber

41
2061

Compunerea descrie activitățile pe care le are un copil în timpul liber.

compunere în timpul liber
Cum îmi petrec timpul liber

După ce orele de curs s-au terminat și ajung acasă, principala mea grijă este să învăț și să-mi fac temele. Timpul care îmi rămâne după ce aceste activități sunt încheiate îl dedic în principal cititului și practicării unui sport. Deși nu sunt un împătimit al jocurilor pe calculator, uneori mai petrec și puțin timp cu prietenii jucând un joc în rețea.

Cea mai mare plăcere a mea este cititul, activitate care în timp a devenit o pasiune. Primele cărți pe care le-am citit cu mare plăcere sunt cele scrise de Karl May. Personajele imaginate de autor, Winnetou și Old Shatterhand, m-au captivat și m-au purtat în lumea plină de mister și aventură a indienilor din America. Urmărind viața și aventurile celor doi am ajuns ca în scurt timp să citesc aproape toată seria de cărți scrise de Karl May. În ultima perioadă, autorul asupra căruia m-am oprit mai mult este Agatha Christie. Modul în care detectivului Hercule Poirot rezolvă misterele și cazurile de crimă m-au ajutat să înțeleg și să apreciez munca polițiștilor. În perioada următoare voi continua să citesc și alte cărți scrise de celebra autoare.

O altă metodă plăcută de a-mi petrece timpul liber este practicare unui sport. În clasa a VI-a am practicat fotbalul la clubul școlar din localitate. Aici mi-am făcut mulți prieteni și am înțeles ce înseamnă munca de echipă. Fotbalul este un sport în care fără ajutorul coechipierilor nu poți câștiga. Totodată am înțeles ce important este fairplayul într-o activitate sportivă. Anul trecut m-am înscris la cursul de karate, în urma vizionării unui film cu Bruce Lee. De atunci, de 2 ori pe săptămână, sunt nelipsit de la orele de karate. Cred că voi continua și pe viitor să practic un sport, deoarece este metoda ideală de relaxare și de consolidare a sănătății fizice și mentale.

Așa cum spuneam, uneori, – în special în zilele ploioase, atunci când nu citesc -, îmi petrec timpul liber în fața calculatorului. Cu ajutorul calculatorului vizionez filme, iar de câteva luni mai folosesc calculatorul și în special internetul pentru a comunica și a mă juca cu prietenii. Pentru toate acestea folosesc rețeaua de socializare facebook, iar jocul meu preferat este Farm Ville, un joc în care am rolul unui fermier și mă ocup de diversele activități întâlnite în viața de zi cu zi ale unui fermier. Găsesc acest joc deosebit de educativ, distractiv și relaxant.

Iată pe scurt principalele modalitățile în care aleg eu să-mi petrec timpul liber.

41 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here