O compunere despre toamnă ca anotimp al bucuriei

12
731

O compunere despre toamnă, privită ca anotimp al bucuriei. Textul este o descriere a schimbărilor din natură care apar toamna.

compunere toamnă anotimp bucurie
O compunere despre toamnă ca anotimp al bucuriei

Toamna este un anotimp mai întâi de toate frumos și vesel. Acum natura atinge un apogeu coloristic. Totul în jur începe să pălească, să se transforme de la nuanțe de verde la tonuri de arămiu. Spectacolul de lumină, umbre și culoare este la el acasă în acest anotimp. În aceste zile natura începe să se preschimbe, să evolueze, iar în final să piară. Toate acestea cu un singur scop, să reînvie mai bine și mai frumos în lunile ce vor urma. Din această perspectivă anotimpul toamna este o bună oglindă, care reflectă însăși viața, un aspect care îndeamnă la speranță și optimism.

Deși toamna aduce în prim planul vieților noastre capriciile naturii, acest anotimp are și motive de bucurie. În zilele acestui anotimp oamenii de pretudindeni culeg roadele pământului și se bucură de rezultatele muncii lor de peste an. Livezile încărcate cu rod îmbietor, podgoriile cu struguri apetisanți sunt argumente suficiente pentru a ne bucura de acest anotimp al fertilității și pentru a trece peste orice alte tipuri de inconveniențe.

Temperaturile scăzute, ploile și vânturile accentuate sunt și motive de bucurie. Acum avem ocazia de a petrece mai mult timp în sânul familiei, alături de cei dragi ori alături de prieteni. Lipsa unor activități în natură este un moment potrivit pentru aplecarea spre educație și cultură. Lecturarea unor cărți, vizionarea unor filme sau a unor piese de teatru sunt aspecte care ne pot aduce bucurii și în această perioadă, în care natura ne obligă să ne izolăm într-o oarecare măsură de ploile și vânturile din natură.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here