Compunere – O călătorie prin toamna mohorâtă

13
390

Gânduri de toamnă, reunite într-o compunere scurtă, după o călătorie cu autobuzul prin mijlocul unui oraș copleșit de toamna mohorâtă.

călătorie prin orașul copleșit de toamna mohorâtă
Călătorie prin orașul copleșit de toamna mohorâtă

Pornisem spre gară. Afară era o atmosferă mohorâtă și friguroasă. Din față sufla un vânt puternic și rece, care mă împiedica să mă deplasez. Mi-am așezat mai bine șapca pe cap și mi-am împins mai adânc mâinile înghețate în buzunarele reci. Am ajuns în fața stației de autobuz. Casa mea se află departe de gară, motiv pentru care trebuia să iau autobuzul. În stație, doi oameni așteptau autobuzul, la fel de zgribuliți ca și mine. Vântul șuiera la atingerea crengilor copacilor golași, fără nicio frunză. Răsuflarea rece a toamnei i-a alungat de pe străzi și pe cei mai curajoși dintre oameni.

Frigul pătrundea prin fiecare deschizătură a hainelor. Am început să mă mișc pentru a mă mai încălzi. Așteptarea a durat mai bine de 10 minute, dar care mi-au părut ore. Tocmai când începeam să-mi pierd răbdarea, de după blocurile înalte, s-a zărit silueta masivă a autobuzului. Cu un scârțâit de roți, a oprit în dreptul meu. Am urcat și un val de căldură m-a izbit în față.

În interiorul autobuzului era cald și bine. Am compostat biletul și m-am așezat la geam. De la fereastră, printre petele de praf, am început să privesc orașul. Era copleșit de toamna care se instalase confortabil peste tot. Vântul puternic împrăștia frunzele îngălbenite și căzute la pământ. Totul era maroniu în jur. Orașul era foarte trist și plictisit. Lipsit de viață de astă vară, părea părăsit.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here