O întâmplare neobișnuită – compunere

108
2206

O compunere despre o întâmplare neobișnuită, la care asistă un nepot împreună cu bunicul său.

O întâmplare neobișnuită
O întâmplare neobișnuită

Vara trecută, împreună cu bunicul meu, ne îndreptam spre pădurea din apropierea satului de munte. Pentru a ajunge acolo trebuia să trecem peste o apă. Deoarece pârâul avea ape destul de repezi, sătenii din apropiere au construit o punte.

Cum ne apropiam noi de locul de trecere peste apă, am zărit de la depărtare, pe malurile pârâului, două capre sălbatice. Ca un la un semn, ambele capre s-au hotărât să treacă pe punte. Una venea dintr-o parte, iar alta din cealaltă parte. S-au întâlnit la mijlocul punții și s-au oprit. S-au privit una pe cealaltă preț de câteva secunde. Cum puntea era strâmtă, cât să încapă un om, nu au avut loc de trecere una pe lângă cealaltă. Cum nici una nu vroia să se dea la o parte s-au luat la bătaie. Gâlceava a ținut puțin timp. S-au lovit de câteva ori după care au căzut în apă. Probabil că apa rece le-a făcut bine. Au încetat să se mai bată și s-au îndreptat tăcute spre păduricea din apropiere.

În tot acest timp, eu și bunicul meu ne-am oprit și am privit amuzați întâmplarea. După ce am văzut că întâmplarea a avut un final fericit, ne-am apropiat de punte. Am trecut-o, după care ne-am văzut de drumul nostru.

108 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here