Compunere despre mărțișor

39
1114

O compunere despre mărțișor și despre ce înseamnă acest simbol al primăverii.

Compunere despre martisor
Mărțișorul simbol al primăverii

Luna martie este cunoscută și sub numele de Mărțișor. În primele zile ale acestei frumoase luni, băieții și bărbații oferă fetelor, femeilor și mamelor mici podoabe. Prin simbolul mărțișorului oamenii celebrează și se bucură de venirea primăverii. Totodată dăruirea mărțișorului unei persoane dragi este un semn de prețuire și iubire. Legate cu un fir împletit în două culori, roșu cu alb, mărțișoarele se așază la piept sau la reverul hainelor.

În aceste zile elevii de școală oferă mărțișoare colegelor de clasă, dar mai ales doamnei învățătoare. Mărțișorul este ales cu grijă, deoarece prin simbolul pe care îl reprezintă transmite un anumit mesaj. Pentru doamnele profesoare copiii cumpără mărțișoare cu flori, fluturi sau diverse figurine. Colegelor lor, băieții le oferă mărțișoare în formă de inimioare mici și gingașe, reprezentări de animăluțe, floricele, litere sclipitoare sau chiar numele fetițelor care le vor purta.

Fetițele le agață cu mândrie în piept și le poartă agățate de haine toată luna martie, ca pe niște bijuterii autentice. Deși acum tradiția nu mai este respectată, în trecut, fetele purtau mărțișoarele până ce vedeau primul copac înflorit, după care le legau de ramurile acelui copac. Era un simbol prin care își exprimau speranța, optimismul și credința în mai bine.

39 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here