Compunere – Primăvara în grădina şcolii

10
3498
O compunere despre grădina din curtea şcolii în anotimpul primăvara. Compunerea este scurtă și mai ușoară, pentru clasele II-IV.

A venit primăvara. Grădina din faţa şcolii noastre are nevoie de ajutor pentru a deveni mai frumoasă. Într-un colţ, Maria şi Vasile se pregătesc să planteze un puiet de castan. Vasile ţine un hârleţ în mână, cu ajutorul căruia sapă o groapă suficent de adângă pentru copăcelul ce va fi plantat. În timpul acesta Maria se îndreaptă spre Vasile cu castanul în mână. Îl introduce în groapa pregătită de Vasile şi acoperă rădăcinile acestuia cu pământ.

Într-o altă parte a grădinii Ancuţa are o stropitoare în mână. Udă trandafirii proaspăt îmbobociţi. După care curăţă frunzele uscate şi aduce nişte pământ proaspăt pe care îl aşază la baza tufelor de trandafiri. În apropiere Costel se urcă pe o scară rezemată de un copac. Are în mână o colivie de păsări, din lemn, pe care o va aşeza în copac. În scurt timp, păsărele vioaie şi gureşe din curtea şcolii vor avea o căsuţă a lor. Se vor putea ascunde de ploaie şi vor avea un adăpost peste noapte.

Ads

Bucuroşi că prin munca lor curtea şcolii va fi mai curată şi mai îngrijită, elevii par a fi neobosiţi. Asemeni unor gospodari pricepuţi, se îngrijesc de fiecare copac şi de fiecare petec de verdeaţă care le iese în cale.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.