Compunere primăvara, anotimpul primăvara

7
2283
O scurtă compunere despre primăvara, o trecere în revistă a primelor schimbări ce apar la începutul anotimpului primăvara. Compunerea folosește unei teme de genul: scrieți o compunere despre primăvară în care să folosiți adjective. (pentru clasa a 2-a, a 3-a)

Peisaj de primăvară

Primele trei luni din calendarul noului an au trecut una după alta ca într-un vis. Pe nesimțite, iarna s-a retras în adâncurile pământului, iar primăvara zâmbește peste pământul încă amorțit.

Blândele raze ale soarelui primăvăratec topesc de pe câmp zăpada. Vântul zvântă bălțile. Brândușele încep a înălbi vârfurile colnicelor și adâncimile văilor. Păsările călătoare vin pe rând: cocorii în lungi rânduri, rândunelele singuratice și cocostârcii cu gâturi lungi. Păstorii își mână cârdurile de oi pe câmp, ca să pască iarba de curând răsărită. Copiii își aruncă acum veștmintele groase și ies la joacă prin curțile proaspăt înverzite, și-și încep iarăși jocurile prin natură. Gândacii ies din pământ și se încălzesc la soare. Grădinarul apucă în mână hârlețul și sapă pământul în grădină. Țăranii își dreg uneltele pentru munca câmpului. Totul în natură învie.

O, mândru anotimp al primăverii, câtă mângâiere aduci tu oamenilor de pe pământ!

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here