Compunere descrierea mamei – portret fizic

0
2511

Descrierea fizică a unei mame moderne, realizată de o fată care-și admiră MAMA și o consideră un model de urmat. Compunerea răspunde unor teme precum: descrierea mamei – portret fizic, descrierea chipului mamei mele, descrierea unei ființe dragi prezentând trăsăturile fizice etc.

Descrierea mamei – portret fizic

Ochii ei albaștri, ca cerul senin de primăvară, uneori, au reflexii de smarald. Bunătatea i se cunoaște din privire și din licărirea pe care nu ai cum să nu o remarci când te privește. Încadrați de gene lungi, ca ai unei prințese, ochi ei devin și pătrunzători, mai ales când te cercetează iscoditor. Figura frumoasă îi este completată de un zâmbet cald și generos, care te împinge să-i răspunzi în același fel. Cu vocea-i suavă și vorbirea domoală, de ardeleancă crescută pe plaiurile mirifice ale Transilvanei, te face să o asculți și să-i sorbi fiecare cuvânt pe care-l rostește. Atunci când situația o cere, în rare momente, glasul îi devine aspru și impune respect.

Chipul îi este încadrat de un păr mereu pieptănat și coafat, de culoarea grâului copt. În ocaziile festive, când își schimbă coafura, buclele îi par de aur și aduce cu o ființă de basm. Înfățișarea îi este completată de un nas drept și mic, care trădează sinceritatea și un oval al feței armonios, care o include în categoria ființelor drăgălașe.

Nici înaltă, nici scundă, dar cu un corp suplu, ca urmare a stilului sănătos de viață, are o prezență fizică sportivă. Viața echilibrată pe care o duce și vizitele dese la sala de fitness o ajută să nu-și arate în niciun fel vârstă. Puțin peste cei 40 ani pe care îi are, nu-i arată, iar dacă nu o cunoști, poți jura că nu are mai mult de 30. O parte din aceste trăsături le-a moștenit de la bunica mea și ea, la rândul ei, o femeie frumoasă, chiar și la vârsta ei, respectabilă.

Asta este mama mea, o ființă senină ca primăvara, cu o înfățișare de basm și mereu tânără. Orice s-ar întâmpla, în ochii mei, ea va fi mereu femeia pe care am descris-o mai sus, mereu tânără și frumoasă. Când voi fi mare, dacă-i voi semăna, măcar pe jumătate, voi fi foarte mulțumită și mândră, totodată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here