Povețele mamei. Îți mulțumesc, mamă, pentru tot ce m-ai învățat!

0
534

O compunere pentru Ziua Mamei, despre mama și despre ce înseamnă ea în viața oricărui copil. O compunere de mulțumire pentru povețele mamei.

Îți mulțumesc, mamă, pentru tot ce m-ai învățat!

Acum, cu ocazia Zilei Mamei aș vrea să-i mulțumesc mamei mele pentru tot ce m-a învățat. Povețele ei mă urmăresc zi de zi. Fără sfaturile ei înțelepte, eu nu as putea fi omul care sunt astăzi.

De când eram foarte mic mama îmi tot spunea să am grijă să spun “bună ziua” celor cunoscuți, să nu arunc gunoaie pe jos, să nu vorbesc tare ca să nu deranjez pe cineva. Eu cred că mama mea este cea mai grijulie mamă căreia îi pasă nu numai de mine, de familia ei, ci și de ceilalți oameni din-prejurul ei.

Tot mama mi-a spus că atunci când voi fi mai mare va trebui să îi ajut pe cei mai în vârstă să traverseze strada, dacă este nevoie. Tot ea mi-a spus că ar fi frumos să îmi aștept rândul la ieșirea din lift, fără să mă înghesui la coborâre sau la urcare.

Mama mi-a spus că pe scara rulantă ar trebui să staționez pe partea dreaptă pentru a-i lăsa pe cei grăbiți să urce sau să coboare, la magazin să nu las coșul pe mijlocul culoarului și nu mă opresc în mijlocul magazinului când lumea s-ar putea lovi de mine. Mama îmi spunea că atunci când îți stabilești o oră de întâlnire nu este frumos să întârzii.

Mama îmi spunea că un om adult ar trebui să planteze în viața lui măcar un pom, așa cum a făcut și ea, la rândul ei, la fel și tatăl meu. Astfel planeta nu ar mai suferi de lipsă de oxigen, iar așezămintele omenești ar fi mult mai verzi, mai frumoase și mai sănătoase.

Mama m-a învățat că bunul simț este piatra de temelie a unei societăți civilizate. De modul în care astăzi părinții își învață copiii, va depinde felul în care va arăta lumea mâine.

Eu sunt convins că dacă toate mamele ar fi ca mama mea toată planeta ar fi locuită de oameni frumoși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here