Compunere despre toamnă – fără personaje

55
182641

Toamna este anotimpul în care elevii se întorc la școală. La țară, oamenii culeg roadele pământului și culeg fructele din grădini. Tot acum sunt culeși strugurii și este făcut mustul. Pe ogoare, după ce grânele sunt recoltate, pământul este arat și semănat cu noi cereale.

Toamna cad frunzele vestede ale copacilor
Toamna așterne pe pământ covor de frunze ruginii

În acest anotimp natura se schimbă. Frunzele copacilor îngălbenesc și cad, iarba se usucă, iar soarele încălzește din ce în ce mai puțin. Cerul senin de vară dispare și apar nori negri și grei. Acum cad ploi reci și bat vânturi puternice. Oamenii se îmbracă mai gros și se ascund de ploile dese în spatele umbrelelor.
Toamna păsările călătoare pleacă în țările calde. Animalele din pădure își pregătesc culcușul pentru iarnă și strâng provizii pentru această perioadă. Alte animale se pregătesc să hiberneze peste iarnă.

Totul în jur devine mohorât și ruginiu. Toată natura se pregătește să întâmpine iarna și fulgii de zăpadă care vor cădea în curând.

Ads

55 COMENTARII

  1. Nu e vina celui care a făcut o compunere frumoasa pentru nivelul lui,e vina celui căruia îi este lene să gândească pentru ași face singur temele ��������

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.