Compunere – Importanţa sportului în viaţa copiilor

23
8697
Compunere despre importanţa sportului în viaţa copiilor. Compunerea este puţin mai dificilă. Este utilă copiilor de clasele a VII-a, a VIII-a sau poate chiar ceva mai sus …

O zicere latină de demult spune că „O minte sănătoasă se află într-un corp sănătos”. Dacă ar fi să dăm crezare acestor vorbe, am putea spune că toată viaţa noastră stă sub semnul sănătăţii noastre fizice. Una din cele mai bune căi prin care putem să ne asigurăm de sănătatea nostră fizică este practicarea unui sport.

Prin practicarea unui sport încă din copilărie, ne asigurăm de existenţa unei forme fizică, de pe urma căreia avem de câştigat în orice activitate pe care am face-o. Indiferent dacă învăţăm, ne jucăm sau facem diverse treburi casnice, prin forma fizică ne asigurăm o rezistenţă ridicată, adică posibilitatea de a efectua acea activitate pe o perioadă mai lungă de timp.

Împreună cu capacitatea de a rezista cu uşurinţă activităţilor zilnice, practicarea unui sport atrage după sine şi o dezvoltare armonioasă a corpului. Prin practicarea unui sport, organismul este ferit de extreme precum: slăbirea disgraţioasă a trupului sau obezitatea. Odată cu această modelare echilibrată a corpului, ne vom învăţa organismul cu un regim alimentar sănătos. Aceste aspecte au şi o influenţă directă asupra sănătăţii noastre fizice şi ne permit să ne ferim mai uşor de diverse boli.

Ads

Doar din perspectivă biologică şi medicală, practicarea unui sport pune sângele în mişcare, care atrage după sine o oxigenare corespunzătoare a creierului, precum şi o energizare suplimentară a întregului organism. Rezultatul direct al energizării corecte a corpului nostru este creşterea tonusului muscular, dar şi creşterea dorinţei de viaţă.

Dar poate cele mai importante aspecte negative combătute prin practicarea unui sport sunt: sedentarismul şi stresul. Cele două aspecte tind să devină o problemă a timpurilor prezente, iar de urmările nefaste ale acestora nu sunt feriţi nici adulţii, dar nici copiii.

Deoarece astăzi, o mare parte din viaţa noastră de copii ne-o petrecem în faţa ecranului unui computer sau în faţa televizorului, practicarea sportul devine un factor de echilibru pentru noi. Totodată sportul este şi un bun motiv de a petrece timp în afara casei, în natură, departe de radiaţiile emise de diversele dispozitive electronice de care suntem încojuraţi în fiecare moment.

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.