Compunere – Ţara mea, România, este frumoasă

46
55795

O compunere despre România, despre ţara mea frumoasă, o țară de poveste prin geografia, tradiţiile, obiceiurile, locurile și oamenii ei.

România este ţara în care m-am născut şi am crescut. Îmi place ţara mea pentru că ea este ţara în care s-au născut şi au crescut părinţii şi bunicii mei. Aici vreau să trăiesc în continuare, chiar dacă uneori îi aud pe părinţii mei vorbind între ei că economic ne-ar fi mai bine în altă ţară. Mie nu mi-ar plăcea să plecăm din România, pentru că aici sunt toţi prietenii mei. Ei vorbesc ca şi mine limba română şi ne înţelegem foarte bine. Dacă aş pleca în altă ţară cred că mi-ar fi greu să mă înţeleg cu ceilalţi copii. Dacă nu aş putea vorbi cu ei nu ştiu nici cum aş putea să mă împrietenesc cu ei.

Dar cel mai mult îmi place România pentru că are veri călduroase în care pot merge la mare. Îmi place foarte mult să înot în Marea Neagră şi să mă joc în nisip. În vara trecută am fost şi cu skijetul, închiriat de tatăl meu. A fost grozav!

După terminarea sejurului pe litoral, am plecat într-o vacanţă în Delta Dunării. Am înţeles că această deltă este unicat în Europa. Aici cresc nenumărate specii de peşti şi păsări, iar vegetaţia este bogată precum într-o junglă. Cred că fiecare român ar trebui să meargă cel puţin o dată să vadă Delta Dunării. Această frumuseţe a României este un motiv real de mândrie pentru locuitorii ţării mele.

Munţii Carpaţi sunt un alt motiv pentru care îmi place România şi pentru care cred că ţara mea este frumoasă. În fiecare vacanţă de iarnă, împreună cu părinţii mei, am fost la schi. Cel mai mult mi-a plăcut în staţiunile Rânca şi Predeal, pentru că există pârtii de schi şi săniuş pentru copii. Pe lângă practicarea sporturilor de iarnă, de fiecare dată am făcut drumeţii şi mi-am dat seama că Munţii Carpaţii sunt nişte munţi foarte frumoşi care merită admiraţi.

România este frumoasă nu doar prin geografia sa. Şi obiceiurile, tradiţiile şi portul popular sunt deosebite. În perioada în care se desfăşoară sărbătorile tradiţionale sunt nelipsit de la evenimentele care se petrec la sat. Bunicii mei locuiesc într-un sat foarte frumos din Munţii Apuseni. Aici tradiţiile şi obiceiurile sunt neschimbat de multe mii de ani. La diferite evenimente, oamenii se îmbracă în frumosul port popular românesc, se întâlnesc cu toţii şi petrec în acelaşi mod în care petreceau şi strămoşii noştri.

Ads

Am vizitat şi alte ţări, precum Franţa, Germania, Italia, care mi-au plăcut foarte mult şi pe care le consider foarte frumoase. Cu toate acestea cred că ţara mea, România, este şi va fi pentru totdeauna cea mai frumoasă ţară pentru mine.

46 COMENTARII

  1. Daca totul este o mare minciuna, vina este a noastra, a celor care traim in Romania! Imaginati-va Romania precum un tablou la care munceste un pictor. Cu fiecare pensula si vopsea pe care o pune pe panza tabloul prinde contur. De la iluzia tabloului (minciuna in cazul Romaniei) prin fiecare pata de culoare, panza devine un veritabil tablou. Trebuie multa munca, insistenta si pricepere… Comparatia poate fi extinsa, dar cred ca mesajul a fost inteles.

  2. Mi-a placut foarte mult compunerea dar mi-ar fi trebuit cu totul altceva,tot despre romania,dar mai exact despre patrie.A-ti putea publica si o astfel de compunere va rog?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.