Compunere despre țara mea, Moldova

118
64636

O compunerea despre patria mea, Moldova, în care sunt folosite expresiile colțișor de rai, vatra mea străbună, pământ mirific.

Țara mea, Moldova, înseamnă acasă!
Țara mea, Moldova, înseamnă acasă!

Sunt mândru de țara mea, Moldova, o țară frumoasă cum nu e alta pe lume. Din negura timpului, aceste plaiuri au fost considerate de locuitorii acestor pământuri un colțișor de rai. Codrii seculari, dealurile line și râurile cu ape curate precum cristalul sunt tot atâtea motive de mândrie și bucurie pentru cei care viețuiesc în Moldova.

Încărcată de o istorie zbuciumată, Moldova este o țara care și-a câștigat demnitatea prin lupte și războaie. Niciodată nu a cedat în fața dușmanilor ei, iar idealul locuitorilor acestui pământ mirific a fost neatârnarea față de orice interes străin. Singura supunerea cunoscută în vatra mea străbună, Moldova, a fost în fața lui Dumnezeu. Respectul cuvenit divinității, dar și iubirea față de cele sfinte sunt exprimate prin obiceiuri, tradiții și sărbători populare. Mănăstiri și biserici frumoase, cu o arhitectură deosebită, pot fi întâlnite pe întreg teritoriul Moldovei. Aceste simboluri sfinte, închinate divinității, fac parte din farmecul Moldovei și îi o oferă o identitate unică.

Ads

Moldova este patria străbunilor mei, dar și locul în care mă simt cel mai bine. Pentru mine, Moldova reprezintă și va reprezenta pentru totdeauna Acasă. Indiferent de zările spre care mă vor purta pașii, patria mea, Moldova, va fi mereu în inima și în sufletul meu.

118 COMENTARII

  1. Eu nu cred că America este mai frumoasă decât Moldova şi nici Moldova mai frumoasă decât America. Fiecare ţară are farmecul ei. Cred că se poate vorbi de ţări dezvoltate sau mai puţin dezvoltate. De aici apare şi impresia că o ţară e mai frumoasă decât alta.

  2. sunit minidra de tara mea, moldova, o tara frumoasa cum nu e alta pe lume. pentru mine, moldodova reprizinita si va reprezinta pentu tot deauna acasa. unide nu mar duce,moldova,va fi mereu in inima si sufletul meu. moldovao tara ca-n povesti aicea mam nascuti aicea meami gasit prieteni, in moldova, sunit multe locuri frumoase. moldova este cea mai frumoasa din lume.

  3. Un moldovean sincer isi iubeste patria asa kum este ka si kum un kopil isi iubeste mama asa kum este buna sau rea.asa ka iubesteti moldova kiar daka e frumoasa sau nu.e totusi patria ta si a mea

  4. lalalalalalallalalalallalallallallalalalalalallalalalalallalalalallalalalallalalalalallalalalalalallalalalalalallallalalalalallalallalallallll bebebebebebebebebebbebebebebebebbbebebeebbebebbebebebeb

  5. Sunt de acord cu faptul ca fiecare tara e frumoasa prin felul ei, si ca fiecare patriot adevarat tine cu tara lui. Dar acest fapt nu va da dreptul sa numiti urit o tara sa o luati in ris. Eu sint nascuta in Moldova si stiu ca o asemenea tara exista si chiar daca nu este atit de cunoscuta ca alte tari, nu este atit de bogata pentru mine este cea mai frumoasa, cea mai draga prin locurile frumoase, prin oamenii ospitalieri care locuiesc aici. Cei care nu o cunosc , nici nu vor sa o cunoasca dar nici nu trebuie…fiindca nici nu merita sa o cunoasca asa persoane…

  6. Romania este si ea o tara frumoasa…oricum nu noi decidem care tara sa existe si care nu…Eu imi iubesc tara mea Moldova si voi avea grija de ea..de Romania are cine sa-si bata capul!

  7. Apropo te-as ruga nitel sa-ti dai seama la vorba…Nu arata la toti cit de destept esti ca noi asa destepti am mai vazut!…Nu Te Face de rusine atit pe tine cit si tara din care esti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.