Cum mi-am petrecut vacanța de vară

45
10191

O compunere despre o fetiță care și-a petrecut o parte din vacanța de vară la bunici.

Cum mi-am petrecut vacanta de vara
Cum mi-am petrecut vacanța de vara la bunici

De cum a început vacanța de vară am plecat la bunicii mei. Îi iubesc foarte mult, ei sunt cei care m-au crescut cât am fost mică, motiv pentru care este o reală plăcere să petrec cât mai mult timp cu ei.

Bunicii mei locuiesc într-o localitate din apropierea orașului Iași. Casa lor se află într-o zonă bine împădurită, cu copaci înalți, cu un coronament foarte bogat. La umbra acestora nici nu am simțit temperaturile caniculare, care au pus stăpânire pe România în această vară.

Ads

În timpul celor câteva săptămâni pe care le-am petrecut aici, am avut parte de multă liniște și relaxare. Am avut grijă să-mi iau de acasă mai multe cărți, pe care le-am savurat în zilele de vară nesfârșit de lungi. O mare parte din timp am petrecut-o în grădinița de lângă casă, în iarbă, înconjurată de flori. Primăvara trecută, împreună cu bunica mea am plantat multe flori. Acum erau înflorite. În fiecare dimineață le-am udat și le-am curățat, astfel că la plecarea mea grădinița cu flori era foarte frumoasă precum o grădină de vis.

Bunicul meu mi-a făcut o surpriză frumoasă și mi-a instalat un leagăn mare sub un copac cu umbră deasă. Aici am stat cât a fost ziua de lungă. Am citit, am mâncat, am dormit; seara tot de aici priveam cerul înstelat. Atât de mult mi-a plăcut acel leagăn încât acum îmi doresc să-l am aici cu mine în oraș.

Chiar dacă bunicii mei nu sunt agricultori și nu se ocupă cu muncile câmpului, în curte au câțiva pomi fructiferi. I-am ajutat să culeagă vișine, cireșe și niște mere de vară. I-am ajutat să culeagă este mai mult o figură de stil, căci eu mai mult am mâncat fructe decât am cules, dar cu toate acestea mi-a plăcut foarte mult, iar bunicii mei s-au bucurat foarte mult că i-am ajutat.

Pentru mine, momentele liniștite alături de persoanele dragi reprezintă modul ideal de a petrece o vacanță. Exact de asta am avut parte; deci vacanța mea de vară a fost o vacanță de vis!

45 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.