Compunere despre ziua mea de naștere – Astăzi e ziua mea!

0
2258

O compunere despre ziua mea de naștere și descrierea activităților pe care le voi avea în această zi. Compunerea are titlul „Astăzi e ziua mea!” și este rezultatul unui experiment, prin care am încercat să demonstrez că o compunere poate fi scrisă în 15 minute fără efort. Vezi mai jos legătura spre filmulețul cu scrierea acestei compuneri despre ziua mea!

Compunere despre ziua mea de nastere
Astăzi este ziua mea!

E ora 8, iar ceasul deșteptător nu sună. E mut spre deosebire de celelalte dimineți. Azi mă pot trezi mai târziu decât de obicei. De pe perete virgulă cifra marea calendarului îmi zâmbește și mă anunță că astăzi nu e o zi oarecare pentru mine. E mare sărbătoare! Adaugă încă un trandafir la buchetul vieții!

Mă întind în așternuturile moi și mă bucur de minutele în plus, pe care pot să le pierzi sub plapuma caldă. Mă întorc de pe o parte pe alta și sunt cât pe ce să mă reîntorc în lumea viselor. Dar stai, într-o o zi atât de frumoasă se cade să pierzi timpul dormind? Nu termini bine gândul Și sunt deja jos din pat, hotărât să am parte de cea mai frumoasă zi din acest an.

Ads

După ritualuri de dimineață, încep să planific ce voi face astăzi. Cu siguranță, nu școala va fi pe primul loc și nici lecțiile. Îmi permit să fac o excepție, măcar în această zi specială. Mai întâi mă voi întâlni cu câțiva colegi de clasă, care au ținut neapărat să îmi ureze primii “La mulți ani!”, la mine acasă. Vom petrece puțin timp împreună, iar apoi ne vom îndrepta spre școală. Aici, toată lumea mă va felicita, iar colegii îmi vor cânta “La mulți ani!”. Va fi foarte emoționant! Dacă și profesorii vor înțelege că astăzi va fi mai relaxat și mai puțin concentrat, fără parte de o zi minunată la școală.

Întors acasă, ca de obicei, mă vor aștepta surprizele părinților. Știu exact ce voi primi. Mi-au promis că voi primi cadoul pe care îl aștept de atâta vreme. Arde de nerăbdare! Dacă aș putea a sărit direct la această parte a zilei. Dar nu se poate! Mă consolez cu gândul că mai am puțin de așteptat și planific în continuare ziua de astăzi.

Mai spre seară, cei mai buni prieteni ai mei mă vor vizita pentru a ne bucura împreună de anii pe care îi împlinesc. Așa se întâmplă în fiecare an. Vor urma alte cadouri și surprize din partea lor, iar eu voi recompensa cu un delicios tort de ciocolată, făcut de mama mea. Nelipsit din programul de seară va fi și jocul pe care-l vom încinge pe consolă. Este o obișnuință a noastră ca la ziua unuia dintre noi să ne adunăm cu toții la cel sărbătorit și să ne luăm la întrecere. Voi avea parte de ce își dorește cel mai mult un copil: timp pentru joacă!

Cred ca ajunge cu planificarea. E timpul să trec la acțiune și să mă bucur de fiecare secundă din această zi minunată. Așadar, să înceapă ziua mea de naștere!

Cum se scrie o compunere în 15 minute (video)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.