Compunere toamna

16
5175
O compunere generală și simplă despre anotimpul toamna. Compunerea enumeră momentele cele mai importante din timpul lunilor de toamnă.

Prima lună a anotimpului toamna este septembrie. O luna de trecere, o lună în care schimbăm vacanța pe activitate și odihna pe muncă.

Sunetul primului clopoțel, cu glasul cristalin și vesel anunță începerea unui nou an școlar.

Ads

Acum încep să plece păsările spre zonele mai calde ale globului. Mai întâi stolurile de berze se ridică în bolțile cerului, iar mai apoi cârduri-cârduri de cocori. Cu aripile lor mari bat aerul și se îndepărtează spre linia orizontului. Rândunelele mici și iuți, ca niște vârfuri de săgeți, pleacă și ele. Din urmă le prind prepelițele și nagâții. Se îndreaptă cu toții spre locurile în care vor petrece iarna.

În păduri se mai găsesc doar câteva fructe hrănitoare, precum măceșele, alunele și jirul. Cu ele se vor hrăni animalele pădurii, după care se vor pregăti de hibernare. Urșii se îngrașă pentru a rezista frigului de peste iarnă, iar veverițele își burdușesc scorburile cu alune și ghindă.

Natura își schimbă hainele verzi cu cele ruginii. Iarba se usucă și piere încetul cu încetul. Pădurea devine un tablou pictat în roșu, galben, auriu și arămiu. Totul în jur pare pârjolit. Copacii cu crengile lipsite de frunze par niște statui lipsite de viață.

În lunile de toamnă, zilele sunt mai mici, iar nopțile tot mai mari. Ploile reci cu stropi mici și deși spală pământul adormit si trist.

Deși toamna aduce belșug în cămările oamenilor, este un anotimp trist care umple sufletele oamenilor cu melancolie.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.