Din nou la școală

0
3104
E 15 septembrie, iar copiii se întorc la școală. Compunerea cu titlul Din nou la școală este un text despre începutul de an și este pentru clasa a II-a.

Din nou la școală

Fila din calendar indică pentru ziua de astăzi 15 septembrie. Zilele calde ale vacanței au zburat ca gândul. Curtea școlii răsună de bucuria revederii. Copiii își povestesc întâmplările din vacanță. Un elev le vorbește celorlalți despre cât de frumos a fost la mare. O elevă își povestește aventurile de la bunici și de la munte. Un școlar gesticulează des și încearcă să-i introducă pe ceilalți în atmosfera vacanței trăite de el. Toți sunt veseli și sunt nerăbdători să împărtășească cu ceilalți fărâme din vacanțele lor de poveste.

Poveștile lor nesfârșite sunt întrerupte de un sunet prelung și ascuțit. Este sunetul binecunoscut al clopoțelului. Glasul lui vesel îi cheamă pe copii în clasele curate și primitoare. Pe holurile școlii are loc o îmbulzeală copilărească, iar apoi glasurile vesele se îndreaptă în clase.

Ads

Învățătoarele îi așteaptă pe elevi în pragul clasei și le aruncă zâmbete calde, pline de emoție. Le urează un an școlar plin de succese, iar elevii mulțumesc în cor. Cât ci clipi zâmbetele dispar de pe chipurile școlarilor și al învățătoarei, devenind cu toții foarte serioși. Este semnul că școala a început! Nu mai este loc de vis și joacă, acum învățătura este ceea ce contează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.