Bucuria unei mame – o compunere dialog între mine și mama

0
4423

„Bucuria unei mame” este o compunere dialog între mine și mama, sub forma unei povești moralizatoare, din care aflăm că bucuria copiilor este cel mai frumos cadou pentru o mamă.

compunere dialog între mine și mama
Bucuria unei mame – o compunere dialog între mine și mama

În preajma zilei de 8 martie, ziua în care mama este celebrată, m-am gândit să vă împărtășesc o întâmplare, din care am aflat cât de mult mă iubește mama mea. Această întâmplare este cea mai bună descriere a ei. Citind-o, veți afla de ce o iubesc atât de mult și de ce cred că mamă ca a mea nu mai există!

Erau deja săptămâni bune de când îmi intrase în cap că vreau un PlayStation. Mi-l doream atât de mult, încât uneori îl visam și mă trezeam dimineața trist când constatam că îl aveam doar în vis. Alteori, în mijlocul orelor, mă gândeam la el și la cum m-aș juca până aș obosi, mai ales în weekenduri. Au fost și zile când îmi întâmpinam mama cu întrebarea “Când îmi iei PlayStation?” în loc de “Bună ziua!” Atât de mult mi-l doream și tot atât de mult îmi stresam mama cu dorința mea. Trebuie să vă mai spun că situația noastră financiară nu este prea roză. Mama mă crește de una singură, dar muncește cât pentru doi, ca să nu ne lipsească nimic.

Ads

Într-una din zile, eram pregătit să-mi întâmpin mama cu întrebarea mea obsedantă, despre achiziția care mi-a marcat zilele și, uneori, nopțile. De cum a intrat pe ușă, a ținut să mă anunțe:

― Îți iau PlayStation! Îmbrăcă-te! Mergem acum!
― Acum? Dar mi-ai spus zilele trecute că prioritatea este mașina de spălat?! Ziceai că dă semne că va ceda curând, îi spun eu fâstâcit, luat pe nepregătite.
― Acum, să nu-mi spui că nu mai dorești? M-ai întrebat în fiecare zi despre când ți-l iau. Acum! Haide!
― Îmi doresc foarte mult PlayStation-ul, dar cred că poate să mai aștepte. Nu avem bani pentru el! îi spun eu pe un ton serios. De unde bani? iar cardul de credit?
― Asta nu este treaba ta! Tu trebuie să înveți și să iei note bune. De bani eu sunt responsabilă. În plus, voiam să-ți spun pe drum, am fost promovată! Acum sunt șef de departament!
― Of, ce veste bună. Știu că-ți dorești de ceva vreme! Poate ar fi bine să mergem să-ți iei un costum nou. Acum că ești șefă trebuie și să arăți bine!
― Cât de mult semeni cu mine! îmi spuse mama și o lacrimă îi miji în ochii albaștri. Ești un copil bun, dar să știi că un părinte responsabil pune pe primul loc fericirea copiilor. Dacă PlayStation-ul îți aduce un dram de bucurie în viață, e de datoria mea să-ți asigur bucuria aceasta. Nu există nicio bucurie mai mare pentru un părinte, decât să-și vadă copilul vesel și mulțumit! Ăsta e rostul unui părinte pe lume, adaugă mama și-și șterse o nouă lacrimă de la ochi. Deci, haide!
― Bine, mamă! Îți mulțumesc că ești mama mea! Ești prototipul de mamă gândit de Dumnezeu! adaug eu fraza citită undeva pe internet.
― Ce sunt eu? Știi ce înseamnă ce ai spus tu acolo? și mama zâmbi.
― Nu prea! Da m-am gândit că dă bine în context! Hai mai bine să mergem, să nu închidă la magazin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.