Compunere cu titlul Umbra cuvintelor

0
3063

O compunere care răspunde unui titlu de genul „Umbra cuvintelor” sau „De ce avem nevoie de umbra cuvintelor”.

Compunere - Umbra cuvintelor
De ce avem nevoie de umbra cuvintelor

O zi de rătăcire în deșert, sub un soare torid, iar sub tălpi un nisip încins, ne-ar convinge că singura alinare pentru un climat atât de aspru este umbra unui copac. La umbra lui am putea să ne odihnim, am încerca să identificăm un drum spre a ieși din pustiu sau măcar ne-ar oferi momente de liniște, în care să visăm la o viață departe de deșertul încins.

De multe ori, lumea în care trăim se dovedește a fi precum deșertul descris mai sus. Căldura toridă poate fi asemuită lipsei de șanse, iar nisipul încins ar putea fi comparat cu nevoile arzătoare de zi cu zi, care așteaptă să fie stinse, pentru a avea clipe de liniște și mulțumire. Pentru a face față atmosferei încinse din viața cotidiană, conform exemplului de mai sus, oamenii au nevoie de un copac umbros, care să le ofere liniște și speranță într-o viață mai bună.

Ads

Pentru mulți dintre noi, care nu au un copac gata plantat de altcineva, singura șansă este să ne plantăm singuri un copac. Unul care să crească, iar sub el să trăim cât mai liniștiți. În viața de zi cu zi, acest copac face parte din specia numită Educație și are rădăcini formate din zeci și zeci de cărți. În funcție de cât de bine udăm acest copac, el va face frunze în forme de cuvinte și un coronament de idei.

De sănătatea copacului numit „Educație” trebuie să te preocupi în fiecare zi, exact cum îngrijești un copac adevărat. Hrana pentru el este furnizată de cuvintele pe care le parcurgi toată viața și cunoștințele pe care le formează într-un final. Așa cum apreciem frumusețea unui copac prin coronamentul bogat, tot așa și copacul Educației este apreciat prin cuvintele și gândurile bogate din care este închegat.

Dar ce reprezintă, în esență, copacul nostru – Educație și frunzele sale – cuvintele, dacă nu umbra din deșert, sub care putem să visăm un drum în viață? O speranță pentru o viață mai bună? Umbra cuvintelor este pavăza de care avem nevoie pentru a ne dezvolta. Umbra cuvintelor este hrană pentru suflet, dar și pentru minte, un ajutor necesar pentru orice om care trăiește pe pământ. De umbra acestor cuvinte va depinde rodul de mai târziu, de pe urma cărora ne vom înfrupta.

În loc de concluzie, cel mai potrivit este îndemnul de a căuta de urgență umbra cuvintelor, iar dacă nu beneficiem de un copac cu astfel de frunze, să sădim de urgență unul. Mai ales că există un loc, precum o pepinieră, unde se împart puieți de educație, pe numele său Școala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.