Compunere – Descriere Sărbătoarea Paștelui în România

0
18961

Sărbătoarea Paștelui în România este un motiv de bucurie și aduce mereu în sufletele oamenilor credincioși speranță și liniște.

Paștele se sărbătoresc întotdeauna cu ouă colorate și iepuri de ciocolată!

Se spune că Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștinească, atunci când Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a murit pe cruce, iertând și mântuind păcatele oamenilor.

Este vreme de sărbătoare creștinească și motiv de bucurie pentru copiii cuminți, când Iepurașul le aduce cadouri din ciocolată, ouă și multe alte cadouri. Este un dublu moment mult așteptat de toată lumea când sărbătoarea străveche revine, an de an, și, totodată, începe primăvara.

Ads

Casa este curățată temeinic, ordonată și decorată cu iepurași și ouă roșii vopsite și încondeiate. Aroma cozonacului și a mâncărurilor gătite de mame întregește atmosfera caldă și primitoare a casei.

Familia întreagă se adună la masa de prânz și sărbătorește. Ciocnesc ouă și mănâncă preparare din carne de miel, pască și cozonac. Este vremea când lumea lasă grijile de-o parte și se bucură de frați, surori, părinți și copii.

De la sărbătoarea Învierii Domnului până la sărbătoarea Înălțării Domnului, creștinii se salută cu „Hristos a înviat!” și cu „Adevărat a înviat!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.