Compunere – O zi însorită de primăvară

1
18414

O compunere despre un început însorit de primăvară, în care este descrisă o zi însorită de primăvară.

Compuenre O zi însorită de primăvară
O zi însorită de primăvară

Soarele blând de primăvară cuprinde natura adormită cu brațele sale luminoase. Dornic să împartă bucurie și speranță, își plimbă strălucirea peste pământul zbicit. Cu atingerea-i vrăjită dezmiardă firișoarele de iarbă și le anunță să se pregătească de răbufnirea verde. Subțiri și mlădioase, firișoarele scot căpșorul din pământ și se îmbăiază în valul călduț de lumină al mândrului soare.

Păsărelele felurite prind de veste că soarele a dat tonul schimbărilor de primăvară. Zboară vesele din pom în pom și se joacă cu mugurii proaspeți ai copacilor. Din când în când, gustă din nectarul lor, iar de plăcere înalță triluri de bucurie și mulțumire că primăvara fermecată s-a instalat pe pământ.

Ads

Nici gândăceii și nici insectele nu rămân nepăsătoare la semnalele din cer ale discului de aur. Gândăceii ies din ascunzătorile în care s-au pitulat peste iarnă și-și expun corpurile microscopice razelor vrăjite ale soarelui. Insectele își întind aripile diafane, iar soarele cu atingeri blânde le dezmorțește și le colorează în curcubeie de culori. Când prind o pală de vânt, se lasă purtate spre înălțimi, de unde privesc cum natura începe să întinerească și să îmbrace straiele verzi ale primăverii.

Când fiecare vietate de pe pământ este trezită la viață, soarele anunță că oaspeții primăverii vor sosi în curând. De acolo de sus, din locul în care este țintuit, soarele vede cârduri de păsări călătoare îndreptându-se spre locul pe care tocmai l-a înverzit. Când vor ajunge în locul pregătit, stolurile de păsări, obosite de lunga călătorie de peste mări și țări, vor găsi o oază de liniște și verdeață. Se vor instala și vor începe să cuibărească, iar primăvara se va bucura când va auzi primele țipete ale păsărilor tocmi ieșite din ou.

Așa arată un început de primăvară, anotimpul în care natura se trezește la viață, iar vietățile se trezesc din adormirea de peste iarnă. Toate cele de pe pământ iubesc primăvara și de ce nu ar face-o, când primăvara este atât de bună cu ei?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.