Compunere – Surpriză de 8 martie pentru învățătoarea mea

0
1464

O compunere pentru 8 martie, în care este prezentată o surpriză de 8 martie pentru o învățătoare, cu ocazia Zilei Femeii.

8 martie învățătoarea mea
Surpriză de 8 martie pentru învățătoarea mea

Anotimpul bucuriei, primăvara, a sosit. În scurt timp, cea mai frumoasă zi din an pentru orice femeie, 8 martie, va veni. Elevii clasei a IV-a au decis că ar fi frumos să sărbătorească această zi festivă și, totodată, să-i ofere o zi de neuitat învățătoarei lor.

Într-una din zile, după terminarea orelor, împreună cu câțiva părinți, au plănuit surpriza de 8 martie. Știau că învățătoarea lor este o mare iubitoare de flori, deci surpriza va fi legată de flori. Cineva a propus că ar fi păcat să cumpere buchete de flori, deoarece bucuria acestora este de scurta durată. “Acestea nu au viață lungă, în câteva zile se usucă” a confirmat unul dintre părinți. În cele din urmă, au convenit să cumpere multe ghivece cu flori, iar în mijlocul acestora să troneze un coș cu fructe. Pentru ca surpriza să fie pe măsură, era nevoie și de puțină regie a evenimentului. Au fost multe propuneri, unele mai șugubețe, dar într-un final au căzut de acord asupra unei variante care să se preteze pentru o zi de școală.

Ads

Cu o zi înainte de 8 martie, părinții au cumpărat cele mai frumoase ghivece cu flori, din câte au găsit. Le-au ales în așa fel încât să fie pline de culoare, precum primăvara și să fie înmiresmate ca niște flori de câmp proaspăt culese.

Dimineața de 8 martie sosi. Cu o ora înainte de începerea orelor, multitudinea de ghivece cu flori au fost așezate pe catedră. Pe ușa clasei, au lipit un afiș colorat, pe care scria cu litere de-o șchioapă: “Doamna învățătoare, primăvară vă așteaptă!”. Copiii s-au așezat cuminți în bănci și așteptau venirea învățătoarei. Între timp, unul dintre părinți i-a trimis un SMS învățătoarei: “Mergeți repede în clasă! Sunteți așteptată!”
În nici un minut, în capătul scării, apăru învățătoarea. Era roșie în obraji, semn că alergase din cancelarie, grăbită fiind de mesajul primit. Ajunsă în fața ușii, citi mesajul și realiză că nu e nimic grav și că va avea parte de o surpriză. Deschise ușa și imediat auzi versurile cântate de glasurile cristaline ale copiilor:

Vii să-mi bați iar în fereastră,
Tânăr soare auriu,
Și zăpada de pe coastă
Fuge ca argintul viu.

Primele care-i apărură în fața ochilor erau florile. O mare multicoloră îi invadase catedra. Feluritele flori parcă-i zâmbeau. Erau atât de frumoase, cum nu mai văzuse. Se apropie de ele și preț de câteva secunde le îmbrățișă. După care dădu cu ochii de coșul de fructe. “De unde știu, oare, copiii că-mi plac foarte mult și fructele?” își spuse. Deschise felicitarea pe care o găsise lângă coș și citi cu voce tare: “Vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi! Florile sunt pentru a vă reaminti că a venit primăvara, iar coșul cu fructe ne reprezintă pe noi, copiii. Sub atenta dumneavoastră îngrijire, începem să facem rod bogat, precum aceste fructe!”

Nici nu termină bine de citit că se trezi înconjurată de copiii ei dragi. Așa îi percepu învățătoarea pe elevi, ca pe proprii copii. Îi îmbrățișă pe toți, cum putu, și îi sărută pe rând. Apoi exclamă: “De o așa surpriză nu am avut parte niciodată! Nu o voi uita cât voi trăi! Vă mulțumesc din tot sufletul!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.