Ghiocei pentru mama, de Ziua Mamei – compunere

0
1587

„Ghiocei pentru mama” este o compunere despre ziua mamei, cu dialog între ghiocei și o fetiță, care îi cumpără mamei ghiocei.

Ghiocei pentru mama

Veronica, o fetiță mititică și drăgălașă, se gândi să-i facă o surpriză mamei ei, cu ocazia Zilei Mamei. După ce-și consultă bugetul, aproape la fel de mic ca și ea, decise să o aștepte cu un buchețel de ghiocei. “Până la urmă, intenția contează!”, își spuse ea și se opri în fața unei vânzătoare care avea ghiocei de vânzare. În fața ei, ghiocei, care de care mai mari și mai frumoși, își etalau gingașii clopoței și tot atât de gingașe tulpinițe. Printr-un impuls inexplicabil, puse mâna pe unii amărâți și cu florile închise. Plăți și se îndreptă spre casă. Când să-i pună în apă, realiză ce ghiocei amărâți și triști cumpără. Își spuse: “Cum mă prezint eu în fața mamei cu firișoarele astea de iarbă? Zici că nici nu-s niște flori! Nu știu ce a fost în capul meu!” Și o lacrimă îi mijii în colțul ochilor!

Din mâna micuță a fetei, ghioceii au prins glas:
— Fetiță frumoasă, de ce ești tristă?
— Cum să nu fiu când voi sunteți atât de amărâți și eu trebuie să vă ofer mamei? Ce va crede ea? Că o iubesc doar atât de puțin?
— Tu crezi că ne-ai cumpărat că ai vrut tu? Noi am decis să ne cumperi. În plus, suntem niște ghiocei năzdrăvani. Să te învăț ce să faci că să ne transformăm în cei mai frumoși ghiocei din câți există pe lume. Pune-ne în apă proaspătă și șoptește-ne câteva versuri. Apoi ai să vezi!

Ads

Fetița îi aranjă într-un păhărel și începu să la șoptească versuri vrăjite:

Ghiocel mititel,
Alb și frumușel,
Ce scoți capul din zăpadă,
Primăvara să te vadă.

Nici nu termină bine versurile, că soneria de la ușă prinse glas. Instinctiv, fetița se repezi la ușă să-i deschidă mamei. O îmbrățișă și îi spuse “La multi ani!” Apoi, se întoarse după ghiocei. Dar ce să vezi, ghioceii amărâți nu mai erau. În locul lor o mândrețe de ghiocei răsăriră din paharul cu apă. Îi apucă și îi înmână mamei, care exclamă:
— Ce ghiocei frumoși! Sunt cei mai frumoși pe care i-am văzut vreodată! Și miros atât de bine a primăvară! Mulțumesc, dragă mea copilă!

Cufundându-și capul în parul mamei, fetița își spuse: “Până la urmă ghioceii chiar erau năzdrăvani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.