Compunere despre toleranța între prieteni

12
3416

Tema de astăzi este o compunere despre toleranța între prieteni. Prin toleranță se înțelege atitudinea de iertare față de cineva, indulgență sau îngăduință.

Compunere despre toleranța între prieteni
Compunere despre toleranța între prieteni

Astăzi la școală, colega mea Maria a spart ghiveciul cu flori din clasă. Era în pauză, ne jucam și alergam prin clasă. La un moment dat, Maria a atins ghiveciul de pe pervaz. Floarea a căzut, iar pământul s-a împrăștiat pe podea. Chiar în acel moment doamna învățătoare a intrat pe ușa clasei. Cum eu eram cel mai apropiat de ghiveciul spart, doamna a înțeles că eu am fost cel care a făcut isprava. M-a certat și mi-a spus că trebuie să vorbesc cu părinții mei, să le spun despre fapta mea din pauza mare.

În tot acest timp, Maria nu a spus nimic. S-a retras speriată în banca ei, iar eu am rămas singur să înfrunt cele întâmplate. În pauza următoare i-am spus Mariei că ar fi bine să recunoască că ea a fost cea care a spart ghiveciul. Mi-a răspuns că dacă va face acest lucru părinții ei o vor certa. A început să plângă. Văzând că Maria nu dorește să-și recunoască fapta, m-am supărat pe ea și nu am mai vorbit cu ea toată ziua.

Ads

Ajuns acasă, i-am povestit mamei despre ghiveciul spart. Nu am omis să-i spun că nu eu am fost cel care l-a spart. Mama m-a întrebat de ce nu i-am spus doamnei adevărul. Răspunsul meu a fost că Maria este cea mai bună prietenă a mea și că m-am gândit că aș putea să-i fac rău dacă aș spune că ea a fost vinovată. În continuare i-am spus mamei că nu am vorbit toată ziua cu Maria și că sunt supărat pe ea. Mama mi-a vorbit apoi despre toleranța care trebuie să fie între cei mai buni prieteni. M-a făcut să înțeleg că trebuie să o iert pe Maria că nu și-a recunoscut fapta.

A doua zi la școală, la prima oră, Maria a ieșit în fața clasei și a recunoscut că ea a spart ieri ghiveciul. A povestit cum s-a gândit toată ziua la mine și la cum am fost certat pe nedrept. și-a cerut scuze în fața tuturor. Doamna a lăudat-o pentru curajul pe care l-a avut, iar mie mi-a spus că-i pare rău că am fost certat pe nedrept. Fără să stau pe gânduri i-am spus Mariei că nu mai sunt supărat pe ea și că am iertat-o. Doar ea este cea mai bună prietenă, iar cu o prietenă nu poți să nu fii tolerant!

12 COMENTARII

  1. Tare rau… Adevărul este ca daca ai o prietena buna ati face orice una pentru alta… Eu am o prietena dar am cunoscut-o de curând si nu pot sa mă incred in ea dar voi daca va cunoasteti de multt….va puteri încrede una in alta…

    Părerea mea!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.